Showorkest Harmonie Fortissimo

Showorkest Harmonie Fortissimo Een actieve Venlose muziekvereniging. Begin jaren 50 van de vorige eeuw is Fortissimo gestart met een eenvoudig blokfluitgroepje en inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot een trots en toonaangevend muziekgezelschap. Fortissimo is actief, staat midden in de Venlose gemeenschap en presenteert zich graag bij diverse grote en ook minder grote evenementen in de regio Venlo en ver daar buiten. Fortissimo onderscheidt zich door kwalitatieve, moderne en aansprekende muziek, professionele showoptredens, in combinatie met een positieve en hechte onderlinge verenigingsband. De Fortissimofamilie, zoals we ons graag noemen, bestaat uit ruim 150 actieve leden - van 6 tot 80 jaar - uit alle geledingen van de Venlose gemeenschap. Fortissimo is verdeeld over vier secties: het harmonieorkest, de slagwerkgroep, Pianissimo en Hit it.  Pianissimo  Pianissimo bestaat uit drie groepen.

In de AMV-groep worden kinderen vanaf circa 6 jaar vertrouwd gemaakt met diverse vormen van muziek. Niet alleen blokfluiten maar ook zang, dans, ritmische en melodische spellen en het leren luisteren naar muziek, komen in de AMV-groep voorbij. Rond de 8e verjaardag kunnen de kinderen beginnen met het kiezen van een instrument en gaan dan les volgen. Hier leren zij het bespelen van hun instrument en het lezen van bladmuziek. Zodra zij aan een aantal criteria voldoen mogen zij doorstromen naar het ensemble. Hierin spelen leerlingen van alle leeftijden die worden voorbereid op het samen musiceren. De derde groep is het opleidingsorkest, dat bestaat uit leerlingen die minimaal hun A-niveau hebben. Alle groepen repeteren apart, maar wel met eenzelfde doel: plezier hebben in het samen muziek maken en natuurlijk het jaarlijkse Pianissimoconcert. Dit vindt plaats in zowel interne als externe kringen.

Begin september 2013 is Fortissimo gestart met een nieuw initiatief “Hit it”: een slagwerkgroep voor jongeren. Aanvankelijk werd er gestart met 8 slagwerkers en inmiddels is de groep dusdanig explosief gegroeid dat er wekelijks in twee aparte groepen wordt gerepeteerd: Hit it 1.0 en Hit it 2.0. De eerste groep is voor de starters, die op een leuke en vlotte manier de beginselen van het slagwerk wordt aangeleerd. De tweede groep is voor de gevorderden. Het is een creatieve mix van modern en knallend drumwerk, samba-slagwerk, straatmarsen, kortom het “Hit it” repertoire kent veel variatie.

Showorkest en slagwerkgroep Het accent bij Showorkest Harmonie Fortissimo ligt op een aantal grote concerten voor het publiek: het Sinterklaosconcert, de traditionele Vastelaoveskônzerten en het ff-Geneete kônzert in Venlo.
Tijdens deze concerten showt de vereniging haar unieke karakter. Verschillende muziekstijlen worden met zang en dans gecombineerd in een fantastische show met als resultaat amusement voor  en door jong en oud. Decennialang staan onze optredens garant voor uitverkochte theaterzalen en tevreden publiek. En daar zijn alle leden van Fortissimo natuurlijk bijzonder trots op.

Buiten de concerten verzorgt Fortissimo jaarlijks verschillende straatoptredens en wordt er elke 3-5 jaar een meerdaagse buitenlandse concertreis  georganiseerd. Fortissimo bezocht al diverse steden in onder andere België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Tsjechië.
Met haar kleurrijke gezelschap marcheerde de Fortissimo-familie al door de straten van Klagenfurt, Wenen en onder de Brandenburger Tor in Berlijn. Ook presenteerde zij concerten op schilderachtige plekken als Schloss Schönbrunn in Wenen en het Rudolfinum in Praag.

Ben jij enthousiast geworden en wil jij meer weten en zien van Fortissimo? Kom dan gerust eens een kijkje nemen op een van de repetities.
Deze zijn op vrijdagavond in d'n Dörpel.

De AMV groep: 18:30 uur - 19:00 uur
Ensemble en het opleidingsorkest: 19:15 uur - 20:00 uur
Hit it 1.0: 18:30 uur - 19:00 uur
Hit it 2.0: 19:15 uur - 20:15 uur
Slagwerkgroep: 20:30 uur - 22:30 uur
(tot 21:30 met Hit it 2.0)
Orkest: 20:30 uur - 22:30 uur
Voor meer informatie zie hiervoor de website van Fortissimo.  Klikhier